• Politici Agricole Comune (PAC)-post 2020.Obiective de mediu si clima

Unul din obiectivele generale ale PAC-post 2020 este de a consolida protectia mediului, a intensifica actiunile climatice si a contribui la obiectivele Uniunii Europene privind mediul si climatul. Minim 30% din contributia FEADR trebuie sa fie alocata interventiilor care rapund celor 3 obiective de mediu si  clima:

-contribuirea la atenuarea schimbarilor climatice si la adaptarea la acestea, precum si la promovarea energiei durabile;

-promovarea dezvoltarii durabile si a managementului eficient al resurselor naturale, precum apa, solulul si aerul;

-contribuirea la protejarea biodiversitatii, imbunatatirea serviciilor ecosistemice si conservarea habitatelor si a peisajelor.

Detalii privind Planul National Strategic PAC –post 2020 pot fi gasite accesand link-ul https://www.madr.ro/planul-national-strategic-pac-post-2020/informatii-utile.html.

 

  •  07 ianuarie 2021

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a publicat un nou ghid privind informatiile pe care aplicantii trebuie sa le includa in dosarul pentru reautorizarea unui aditiv furajer

Aditivii furajeri sunt autorizati pentru o perioada de 10 ani. Ulterior, aplicantii trebuie sa inainteze o noua cerere prin care sa  se arate ca aditivul ramane sigur pentru specia tinta, pentru consumatori, utilizatori si mediu in conditiile prevazute de autorizatie. Evaluarea noii solicitari este mai simpla de vreme ce se focuseaza numai pe siguranta produsului, exceptand cazul in care solicitantul propune schimbari in ce priveste aditivul (de ex.procesul de fabricatie sau compozitie) sau  conditiile de autorizare ( de ex. specii tinta diferite, conditii de utilizare) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *