- 18-24 noiembrie 2020 -Saptamana mondiala de constientizare a rezistentei la antibiotice
Anul acesta evenimentul initiat de O.M.S. are ca deviza „ AMR is here and now: United to strengthen food systems and secure livelihoods”. Astfel O.M.S. avertizeaza ca medicamentele antimicrobiene (antibioticele) au fost mult timp utilizate in mod excesiv și abuziv. Acum, intreaga lume, oamenii, plantele si animalele mor din cauza infectiilor care nu pot fi tratate – chiar si cu cele mai puternice tratamente antimicrobiene dezvoltate. Rezistenta antimicrobiană (AMR) se raspandeste in continuare si mai rapid in fiecare zi. Sectoarele alimentar si agricol au un rol esential de jucat in combaterea AMR. In fiecare etapa a lantului alimentar trebuie luate masuri pentru a incetini raspandirea AMR si pentru a utiliza antimicrobienele mai responsabil.
- 10 noiembrie 2020- Nou standard international: ISO 22095- Chain of custody
A fost publicat noul stantard international ISO 22095 –Chain of custody . Scopul acestui standard este de a creste increderea consumatorului si a producatorilor prin reducerea costurilor de aprovizionare. Standardul stabilește liniile directoare privind managementul riscurilor și cel al condițiilor de producție. Este aplicabil tuturor tipuri de activitati, organizatiile care implementeaza acest standard putand realiza o procesare mai rapida a activitatilor zilnice, documentate mai eficient. Cerintele standardului sunt definite in mod diferit in functie de domeniul de activitate de problemele abordate si materiile prime utilizate. ISO 22095 – Chain of custody, oferă o soluție simplă și funcțională în toate sectoarele de afaceri. Prin implementarea acestui standard, organizațiile vor putea obține o procesare mai rapidă a activităților zilnice care vor fi documentate mult mai eficient, ceea ce va duce la costuri reduse. Cerințele stabilite de acest standard sunt definite în mod diferit în funcție de sectoarele de activitate și materiile prime folosite, putându-se utiliza și pentru siguranța alimentară, sustenabilitate sau calitatea produselor.